header

TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30

Масло от новото Low SAPS поколение, специално разработено за двигателите на PEUGEOT AND CITROEN. Висококачествената технология позволява спестяване на гориво и оптимизира функционирането на системите за намаляване на замърсяването на околната среда, като Diesel Particulate Filter (филтър за частици).

УПОТРЕБА:
• TOTAL QUARTZ INEO ECS е специално Fuel Economy масло от второ поколение: то може да бъде използвано за всички дизелови двигатели (от предишно и от ново поколение). Също така е подходящо и за болшинството от бензинови двигатели (консултирайте се с ръководството за употреба на автомобила преди използване).
• TOTAL QUARTZ INEO ECS е от съществено значение за правилното функциониране на филтъра за дизелови частици (DPF), a също така и за другите системи за последваща обработка.
• TOTAL QUARTZ INEO ECS задоволява най-суровите режими на експлоатация и в най-трудните условия на употреба (магистрала, интензивно градско шофиране), през всички сезони.


ПРЕДИМСТВА:
• Удължава и подобрява действието на филтъра за частици и живота му , като предотвратява неговото преждевременно напълване (50 % метални компоненти по малко, отколкото при маслата произведени по традиционна технология).
• Спестява гориво: до 6 % икономия в стартовата фаза, средно 3.5 % спестяване в смесен режим сравнено с употребата на друго масло по ACEA ( тестовете са проведени на Citroen C4 1.6 HDi).
• "ECS_Emission System Control": намаляване на емисиите от CO2 и замърсяващите емисии. В допълнение на ползотворния ефект върху ефективността на DPF филтъра , намаляването на консумацията на гориво води до намаляване на емисиите от CO2, ниският процент на съдържание на фосфор усилва ефективността на катализаторите, EGR клапанът е по-малко запушен, затова емисиите от азотни окиси могат да бъдат контролирани по-добре.
• Благодарение на незабавното смазване, на почистващите и дисперсионни добавки осигуряват забележителна чистота на двигателя, QUARTZ INEO ECS е разработено да отговори на най-тежките режими на подръжка на PSA.


Одобрения и спецификации:

ACEA 2007 C2 & A5/B5
QUARTZ INEO ECS е единственото low SAPS масло препоръчано от PEUGEOT and CITROEN.
NORM PSA PEUGEOT & CITROEN B71 2290
Тествано и одобрено от PSA, отговарящо на много по-тежки критерии отколкото стандарта ACEA C2.